Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής:

0
3

zeta-makriH Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή στις 24 – 10- 2014 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος της μετακίνησης των πεσσών του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στη θέση «Δόντια», στις Ν. Παγασές. Η κα Μακρή είχε ζητήσει από τον Δ/ντη Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων να ενημερωθεί, εγγράφως , για το περιεχόμενο της εισήγησής του μετά την επιτόπια  επίσκεψή του στο συγκεκριμένο σημείο, κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. K. Τασούλα, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά, την ανάγκη προάσπισης της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Βόλου – Αθηνών.

Την Τρίτη, 11 – 11- 2014 ο Διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλος, διαβίβασε στην βουλευτή Μαγνησίας για το θέμα αυτό συνημμένο έγγραφο με τις απόψεις της ΔΔΑΜ (Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων), το οποίο συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας , που πραγματοποιήθηκε στην θέση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου (Δόντια) από τον κ. Σβολόπουλο και από κλιμάκια των συναρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο σχετικό έγγραφο, γνωστοποιούνται οι απόψεις της ΔΔΑΜ (Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) , οι οποίες έχουν διατυπωθεί με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων στην περιοχή. Όπως επισημαίνει ο κ Σβολόπουλος στην εισήγησή του, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, απαιτείται η κατάλληλη σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την επικινδυνότητα του (αυτό αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο της Τροχαίας Βόλου), ενώ οι λύσεις της μονοδρόμησης ή της κατασκευής παρακαμπτηρίου οδού δεν θεωρούνται ενδεδειγμένες για την επίλυση του προβλήματος. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και με δεδομένη την Υπουργική Απόφαση από το 1992 για την μεταφορά του ενός πεσσού υπό όρους, «εκτιμάται ότι προσφορότερη διαφαινόμενη λύση είναι η υλοποίηση της απόφασης αυτής», δηλαδή της μεταφοράς του ενός πεσσού και τονίζεται ότι η επίβλεψη του έργου μεταφοράς και εξασφάλισης του πεσσού θα πρέπει να γίνει από έμπειρους μηχανικούς σε παρόμοια έργα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κα Μακρή, πριν ακόμη λάβει την εισήγηση του κ. Σβολόπουλου, είχε στις αρχές της εβδομάδας επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Τασούλα, προγραμματίζοντας συνάντηση μαζί του την Δευτέρα, 17 – 11-2014 (12 μμ), προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του για την λήψη οριστικής απόφασης. για το θέμα αυτό.
Όπως διαφαίνεται, μετά την εισήγηση του Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, δρομολογούνται, πλέον, οι διαδικασίες για την υλοποίηση μίας απόφασης, που εκκρεμούσε από το 1992 και που, όπως δήλωσε η κα Μακρή, πρόκειται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να διασφαλίσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή αυτή. .

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.