Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας

0
7

fisasΤην Πέμπτη με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Π. Φύσσα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στο Ηρώο της παραλίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς.

Σε ανακοίνωση κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για έγκλημα πολιτικό. Ο Παύλος Φύσσας, πρώην εργαζόμενος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και αγωνιζόμενος από την πλευρά του μαχόμενου εργατικού κινήματος, μέσα από την ενασχόλησή του από την μουσική και την έμπρακτη αντιφασιστική πάλη αντιμαχόταν στον σκοταδισμό του φασισμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας και γι’ αυτό αποτέλεσε στόχο των φασιστικών ταγμάτων.

Ο φασισμός είναι μία από τις επιλογές της ολιγαρχίας και της εργοδοσίας για την καθυπόταξη των εργαζομένων στον βωμό του successstory. Η πιο ισχυρή τάση στην κυβέρνηση είναι οι ακροδεξιοί (Μπαλτάκος, Λαζαρίδης, Βορίδης κα) με προνομιακές σχέσεις με την ηγεσία της ΧΑ και μεγάλο κομμάτι των κατασταλτικών μηχανισμών έχει απευθείας επαφές με την ναζιστική συμμορία, την στηρίζει ή ακόμα και είναι ενταγμένη σε αυτή. Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά αντίθετα είναι το μακρύ σιδερένιο χέρι των καπιταλιστών, την ίδια στιγμή που ο ιμπεριαλιστές γίνονται πιο επιθετικοί και φασιστικά τάγματα χρησιμοποιούνται διεθνώς για την στελέχωση των πολεμικών σχεδίων τους. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Σαχζτάτ Λουκμάν και τόσων άλλων θυμάτων της ναζιστικής βίας. Απαιτούμε την εκκαθάριση των φασιστών από το κράτος και την διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, κτλ. Αυτοοργάνωση του λαού και πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας μας».

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΑΑΚ, ΕΕΚ, Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου, ΚΕΕΡΦΑ νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση και ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

 

 

Ταχυδρόμος

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.