Ανοικτή σήμερα η αγορά στον Βόλο

0
8

Σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού καλεί ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 το πρωί καθώς οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Να αναφερθεί ότι με βάση το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εορταστικής περιόδου που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου είναι από τις 11 π.μ. έως 4 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Συνεχίζεται η ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή και τις ημέρες των εορτών. Και στην πόλη μας χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο συνεχίζουν να δουλεύουν με αμείωτους ρυθμούς. Από το καλοκαίρι ακόμα και με τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους να αυξάνονται καλούμαστε να δουλέψουμε ατελείωτες ώρες, πολλές φορές απλήρωτες, χωρίς ρεπό, Κυριακές, με ελαστικά ωράρια κατά πως βολεύει τη μεγαλοεργοδοσία.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι οι Λευκές Νύχτες, οι Black Fridays…
Ασταμάτητη δουλειά με ολοένα και λιγότερα δικαιώματα.

Ψάχνουμε στο ημερολόγιο να δούμε μετά από πόσες μέρες είναι αργία, ποια μέρα θα είναι αυτή που θα αξιοποιήσουμε με τις οικογένειές μας, ποια θα είναι αυτή η μέρα που θα ξεκουραστούμε, ποια θα είναι αυτή η μέρα που θα κάνουμε άλλες δουλειές που έχουμε αφήσει πίσω στο σπίτι. Κυρίως οι γυναίκες, που αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό στον κλάδο και αντιμετωπίζουν σε πιο οξυμένο βαθμό τις συνέπειες της εντατικοποίησης, όντας επιφορτισμένες πέραν της εργασίας τους και με το νοικοκυριό, την ανατροφή των παιδιών κ.λπ.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη να βγούμε όλοι μαζί νικητές από την κρίση. Να δεχτούμε ότι μας προτείνουν για το καλό της επιχείρησης, για την ανάπτυξη, για να σηκώσουμε επιτέλους κεφάλι μετά από τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης μας να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το σωματείο τους, τον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας».

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.