Αναβάθμιση της λειτουργίας των Στρατιωτικών Εργοστασίων (304 ΠΕΒ και 307 ΠΕΒ)

0
48

Ενημέρωση με θέμα «Δράσεις του ΓΕΣ για την αναβάθμιση της λειτουργίας

των Στρατιωτικών Εργοστασίων του Τεχνικού Σώματος» πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού στο Στρατόπεδο «Παπάγου» από τη Διεύθυνση Τεχνικού (ΓΕΣ/ΔΤΧ), υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και παρουσία των Αντιστρατήγων Ν.Μανούρη (ΓΕΠΣ) και Α.Νομικού (Υ/ΓΕΣ – Επιτελάρχη ΓΕΣ).

«Σκοπός της ενημέρωσης, ήταν η παρουσίαση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΣ, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των στρατιωτικών εργοστασίων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης τους και την επιτάχυνση του παραγόμενου έργου τους σε όλους τους τομείς, στο πλαίσιο του υφιστάμενου οικονομικού ελιγμού και της μετεξέλιξης τους σε ένα διακλαδικό περιβάλλον» σημειώνεται σχετικώς για το θέμα από το ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Στρατιωτικά Εργοστάσια του ΣΞ, με το εξαιρετικά έμπειρο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του, προσφέρουν πολυτιμότατο έργο, ιδίως τα τελευταία χρόνια, των ασφυκτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τα Μνημόνια και των περιορισμένων οικονομικών προϋπολογισμών του ΓΕΣ.

Τα Στρατιωτικά Εργοστάσια είναι τα εξής:

301 Εργοστάσιο Βάσεως (301 ΕΒ)

Εδρεύει στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΒ) Κοσκινά Θεοδώρου», που βρίσκεται στους Αγ. Αναργύρους Αττικής. Έχει σαν αποστολή τη συντήρηση και την ανακατασκευή πάσης φύσεως τεχνικού υλικού, πλην υλικών τηλεπικοινωνίας, ηλεκτροϋγειονομικών υλικών, αρμάτων μάχης, αεροπορικού υλικού και ειδικών οπλικών συστημάτων.

303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (303 ΠΕΒ)

Εδρεύει στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργίου Α. Χατζηαναγνώστου», που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλεως της Λάρισας.

Έχει σαν αποστολή τη συντήρηση 4ου – 5ου κλιμακίου κάθε είδους τεχνικού υλικού, εκτός από άρματα μάχης.

304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ)

Βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου Μαγνωησίας και έχει ως αποστολή του τη συντήρηση όλων των τύπων αρμάτων μάχης και ερπυστριοφόρων του ΕΣ.

306 Εργοστάσιο Βάσεως Τηλεπικοινωνίας (306 ΕΒΤ)

Εδρεύει στο στρατόπεδο «Παπαστάθη», που βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών Αττικής. Έχει ως αποστολή του τη συντήρηση όλου του τηλεπικοινωνιακού, ηλεκτρονικού και ηλεκτροϋγειονομικού υλικού του ΕΣ.

307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (307 ΠΕΒ)

Εδρεύει και αυτό στο στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και έχει ως αποστολή του τη συντήρηση όλων των πτητικών μέσων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, της Αεροπορίας Στρατού

308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (308 ΠΕΒ)

Εδρεύει στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παπακυριαζή Ιωάννη», που βρίσκεται στο Δήμο Ευόσμου της Θεσσαλονίκης. Έχει ως αποστολή του την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των ερπυστριοφόρων οχημάτων καθώς και των βαρέων οχημάτων του ΕΣ.

691 Βιομηχανικά Εργοστάσια Βάσεως (691 ΒΕΒ)

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον Αυλώνα Αττικής. Έχει ως αποστολή την παραγωγή προϊόντων για κάλυψη αναγκών συντηρήσεως του Στρατού Ξηράς και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως Ιατρικό και βιομηχανικό οξυγόνο και άζωτο, χρώματα διαφόρων τύπων (ελαιοχρώματα κοινά και Αnti-ΙR, ακρυλικά και πλαστικά χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις, εποξειδικά χρώματα βιομηχανικού δαπέδου, μονωτικά – στεγανωτικά ταρατσών κ.α), πλαστικά είδη (υδροδοχεία, σαπουνοθήκες, κουμπιά), μεταλλικά κουτιά συσκευασίας χρωμάτων και βερνίκια υποδημάτων.

700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ)

Εδρεύει στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Μαγγιώρου», που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Πειραιώς και Δραπετσώνος – Κερατσινίου. Έχει ως αποστολή του την κατασκευή ειδών ιματισμού, υπόδησης και εξάρτυσης για τις ανάγκες του ΣΞ.

Πηγή: www.newpost.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.