Ένα βήμα από τοπικό lockdown η Λάρισα; – Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την πανδημία

  0
  77

  Σε οριακό σημείο βρίσκεται η περιοχή της Λάρισας σε ότι αφορά την πανδημία, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωνα τα 12 χθεσινά, όπως ανακοινώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας… Θεσσαλίας.

  Η Λάρισα δε βρίσκεται στο πορτοκαλί σύμφωνα με την τελευταία συνάντηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αλλά δεν απέχει και πολύ από το να κινηθεί στην περιοχή αυτή γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να επιβαρυνθεί επιδημιολογικά” προειδοποίησε μιλώντας σήμερα στην “Ελευθερία” ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, χτυπώντας εντονότατα το καμπανάκι του κινδύνου για την περιοχή.

  Έχουν προηγηθεί εξάλλου τις τελευταίες ημέρες μπαράζ κρουσμάτων, με το πλέον ανησυχητικό να είναι η μεγάλη διασπορά τους σε ποικίλες περιοχές, ηλικίες, επαγγελματικούς χώρους και σημεία δημόσιων συναθροίσεων όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι που δείχνει πως η – αδύνατο να καταγραφή – διασπορά των ασυμπτωματικών αυξάνει σημαντικά τον επιβαρυμένο επιδημιολογικό φόρτο.

  Γι’ αυτό εξάλλου χθες το βράδυ, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης προχώρησε σε μία έκτακτη δήλωση για το θέμα, προειδοποιώντας πως “χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη ξεφύγει η κατάσταση”. Στο “στόχαστρο” των δηλώσεων του κ. Καλογιάννη βρέθηκαν οι νέοι, καθώς είναι εκείνοι που τηρούν ελάχιστα έως καθόλου τα γνωστά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

  “Πιθανή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Λάρισα, θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων μας, τις δουλειές μας, το μέλλον μας. Όλοι ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε τις ολέθριες συνέπειες στην οικονομία του lock down του περασμένου Μαρτίου – Απριλίου” λέει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων, ξυπνώντας τις δυσάρεστες μνήμες της Άνοιξης.

  Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη Λάρισα, με το παράδειγμα της Κοζάνης να δείχνει τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλική πρωτεύουσα…

  Print Friendly, PDF & Email

  Σχόλια

  σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.