«Ο Ορέστης και ο σκύλος» στο Βόλο

Με την 30ετή ιστορική πορεία μας στο χώρο του Θεάτρου για παιδιά, αλλά και ανανεωμένοι με νέες ιδέες, σας παρουσιάζουμε το έργο «Ο Ορέστης και ο σκύλος», μια διαδραστική – μουσική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου στις 16 Ιουλίου.

Ο παππούς του μικρού Ορέστη, του έχει σχεδιάσει μια βόλτα έκπληξη μέχρι το κέντρο της πόλης, παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού. Λύνοντας μαζί μετα παιδιά θεατές ένα – ένα τα αινίγματα του παππού ο Ορέστης θα παρατηρήσει και θα γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα.

Μαζί με τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα αντιμετωπίσουν θέματα που μας απασχολούν καθημερινά:
Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Οικονομική κρίση και πως αυτή αποτυπώνεται στα μάτια και την ψυχή των παιδιών- την αγάπη και τη φροντίδα για τα ζώα- την αγάπη στα βιβλία και την γοητεία των παραμυθιών.

Όταν ο Ορέστης φτάσει μέσα από κωμικές περιπέτειες στο θησαυρό δε θα βρει τίποτα υλικό, αλλά ένα γλυκό σημείωμα του παππού που θα του λέει ότι ο θησαυρός του είναι όλα όσα είδε , παρατήρησε , ένοιωσε και έμαθε σε αυτή την βόλτα. Εφόδια για να κτίσει η γενιά του ένα καλύτερο αύριο.

Η παράσταση
Ένα θεατρικό παιχνίδι, ένα σύγχρονο διαδραστικό θέαμα – ακρόαμα που συνδυάζει το Θέατρο με τον κινηματογράφο.
Τα παιδιά διασκεδάζουν, συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά, αφήνουν ελεύθερη την φαντασία τους, λένε την γνώμη τους. Παιδιά και γονείς οδηγούν βήμα – βήμα τον ήρωα σε όλη την διάρκεια της παράστασης να λύσει ένα – ένα τα αινίγματα μέχρι την ανακάλυψη του «θησαυρού».

Το θέατρο σμίγει με τον κινηματογράφο καθώς οι θεατές παρακολουθούν κινηματογραφημένη τη συνέχεια της δράσης των ηρώων και εκτός σκηνής.

Πρωταγωνιστούν: Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Παππού – ο Κώστα Καζάκος, Ορέστης Τρίκας, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Μυριέλλα Κουρέντη, Θοδωρής Αντωνιάδης.

Συντελεστές :Κείμενο – στίχοι: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Σκηνοθεσία: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, Κινηματογραφική σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΑΤΑΣ, Μουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ , Σκηνικά-κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ, Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ .Γενική είσοδος 10 ευρώ. Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας , ο γονιός δωρεάν. Με την επίδειξη της κάρτας πολυτέκνων, το ένα παιδί δωρεάν

Σχολιάστε